Cabinet dentar

In cadrul Royal Dentis, functioneza un cabinet stomatologic, dotat cu doua scaune, deservit de d-nul dr.ROTARCIUC VALERIU, precum si colaboratori externi,d-nul dr.VACARAS SERGIU, implantolog, medic specialist chirurgie maxilo-faciala, Spitalul Clinic de Urgenta Cluj Napoca, Sectia chirurgie maxilo-faciala,d-nul dr.ALI HAMMOUD, medic specialist ortodontie Targu Mures. 

In cabinetul Royal Dentis la orice lucrare stomatologica se foloseste un sistem de izolare a campului de lucru numit Diga. Diga reprezinta o folie extensibila din cauciuc, care se utilizeaza pentru izolarea dintilor in momentul unei lucrari dentare. Aceasta are rolul de a mentine uscata portiunea la care se lucreaza. In acelasi timp, Diga, nu permite patrunderea resturilor in cavitatea bucala.

In mod normal, in cavitatea bucala se gaseste o cantitate mare de saliva, care de multe ori ingreuneaza o manopera. Pentru a evita acest lucru, folosim folia Diga iar zona ramane uscata. 

Folia Diga ajuta si la mentinerea deschisa a gurii cu ajutorul suportului pe care se fixeaza, impiedicand totodata limba sa deranjeze medicul in timpul lucrului. Folosirea foliei ne permite executarea lucrarii cu precizie, intr-un timp mult mai scurt. Resturile rezultate din lucrare vor ramane pe folie iar cavitatea bucala curata. Diga permite controlul fizic,chimic si microbiologic si reprezinta un standard de izolare si protectie a pacientului in endodontie.


In tratamentul endodontic se foloseste apex locatorul,un aparat care masoara lungimea radacinii dintelui si avertizeaza acustic apropierea de apex(varful radacinii).

Important in serviciul cabinetului este certificarea corectitudinii tratamentului endodontic prin radiografie de control. In cazurile de protetica in cadrul cabinetului se folosesc cele mai bune materiale de amprentare.

La Royal Dentis, alegerea culorii dintilor nu mai reprezinta o problema. Aceasta manevra este realizata de un aparat extrem de performant SPECTROFOTOMETRUL EASY SHADE ADVANCED , care “citeste” fara eroare culoarea dintilor pacientului, culoare ce va fi folosita in toate situatiile in care este necesara reproducerea ei cu exactitate. VITA Easyshade Advance permite determinarea exacta a culorii dintilor naturali si a unei game largi de restaurari.

Descriere Vita Easyshade Advanced

  • Acuratete deosebita, specificare exacta a nuantei dintelui indiferent de lumina ambientala, fara erori
  • Utilizare simpla cu meniu de navigare intuitiv
  • Posibilitate de revenire la informatia anterioara pentru verificarea finala
  • Asigura comunicarea perfecta si fara dubii intre cabinetul dentar si laborator
  • Stocheaza pana la 30 de nuante
  • Ofera libertate maxima de miscare, garanteaza prevenirea infectiilor

Masoara un spectru larg de nuante: cele cuprinse in cheia de culori VITA Linearguide 3D-MASTER, VITA Toothguide 3D-MASTER, nuantele albite de pe cheia BLEACHED SHADE GUIDE, precum si nuantele de pe cheia VITA classical A1-D4.

Albirea Dintilor

Dintii perfecti aliniati si stralucitori este idealul de frumusete pentru orice persoana care se respecta. Chiar daca se face igienizarea zilnica nu se poate evita ingalbenirea dintilor,datorita factorilor externi (fumat, consumul de cafea, ciocolata, sucuri, coloranti alimentari).

Albirea dintilor a ajuns in zilele noastre,una dintre cele mai importante metode de a obtine un zambet sanatos si stralucitor.Albirea dintilor este o procedura nedureroasa , executandu-se intr-un timp relativ scurt, 3 sedinte a 10 minute fiecare. Albirea dintilor se executa cu un aparat numit accelerator de albire care functioneaza pe baza unei lumini de inalta intensitateIn acest sens Royal Dentis a achizitionat cel mai performant accelerator de albire de pe piata, garantia satisfactiei pacientilor. Inainte de inceperea tratamentului vom lua culoarea dintilor si vom face fotografii, pentru ca dumneavoastra sa puteti compara transformarea extraordinara a dintilor dupa tratament.Culoarea dintilor se va deschide in medie cu 8-10 nuante,albirea nu se realizeaza asupra obturatiilor si lucrarilor protetice existente in momentul albirii in cavitatea bucala.

Inhalosedare

Datorita dezvoltarii tehnologiei in stomatologie, incep sa fie de domeniul trecutului, frica si durerea, in tratamentul stomatologic. Royal Dentis pentru a fi in pas cu noile tendinte in stomatologie, a introdus in oferta de servicii incepand cu luna martie 2013, cea mai moderna tehnică de îndepărtare a senzaţiei de teamă si durere a pacientului: inhalosedarea cu protoxid de azot.

Noutatea acestui tratament constă în folosirea protoxidului de azot, un gaz bland ne-toxic care combinat cu oxigenul produce un efect calmant asupra pacientului, care astfel nu va mai resimţi nicio senzaţie de teamă.După terminarea tratamentului, se întrerupe administrarea protoxidului de azot şi se administrează pacientului pentru un interval de cateva minute doar oxigen, pentru eliminarea din organism a gazului inhalat.

Royal Dentis foloseşte cel mai performant sistem de administrare a protoxidului de azot, sistemul Matrx, produs de firma Americana PARKER/ PORTER numarul 1 in lume de 45 de ani in sedare constienta şi avizat de European Dental Association (EDA) si American Dental Association (ADA), cele mai prestigioase asociaţii stomatologice din lume. Protoxidul de azot este cea mai sigură metodă de sedare folosită in tratamentul stomatologic. Beneficiile protoxidului de azot sunt recomandate pentru pacienţii cu un anume istoric medical, cum ar fi hiperternsiunea arterială, angina sau pentru cei care au avut atac de cord. Spre deosebire de anestezia generală, pacienţii care inhalează protoxid de azot sunt conştienţi şi receptivi tot timpul.

Sterilizare

Unul din multiplele detalii care atesta calitatea serviciilor in cabinetul ROYAL DENTIS este curaţenia impecabila. In cabinet se folosesc exclusiv mijloace sigure de dezinfectie.Conteaza ca tratamentul să fie nu numai eficient dar şi inofensiv.

In cabinetul ROYAL DENTIS, regulat se efectueaza dezinfecţia complexă a intregului cabinet,a aparaturii şi a scaunului pacientului. Toate instrumentele trec prin ciclul alcătuit din diferite etape ale sterilizarii.Tehnica corectă se imbină eficient cu soluţii dezinfectante.

Dezinfectia este prevăzut a cu un sistem TRIPLU de prelucrare şi sterilizare a instrumentarului. Ca prima etapă a prelucrării, instrumentele se ţin în soluţie dezinfectantă Gigasept 60 min. care distruge in totalitate toţi microbii şi viruşii cunoscuţi (informaţie utilă: virusul HIV şi hepatita C este distrus deja in 15 minute!). Pentru rezultatul perfect acestea se scufundă în vasul cu ultrasunete. 

În continuare instrumentele se impacheteaza individual in pungi de unica folosinta, fiecare punga avand 2 sau mai multi indicatori pentru verificarea sterilizarii, apoi se sterilizează în autoclavul MELAG, VACUKLAV 31(GERMANIA). Vacuklav 31 este un autoclav de clasa "B" in concordanta cu standardul european EN 1306 cel mai inalt standard pentru sterilizare.Performantele sale fiind superioare autoclavelor obisnuite datorita vacuumului pre-fractionat. 

Aceasta inseamna: in primul rand evacuarea aerului initial din incinta cu o pompa de vacum foarte eficienta. Dupa aceasta etapa se introduce repetat abur care este apoi imediat absorbit afara de pompa de vacuum. Rezultatul obtinut este: la sfarsitul prefractionarii, nu mai exista aer initial in incinta de sterilizare sau in instrumentele cavitare impachetate, fapt care asigura sterilizarea de cea mai inalta performanta. Vacuklav este echipat cu post vacum fractionat pentru o uscare eficienta a instrumentelor impachetate, asigurand o depozitare in siguranta a materialului steril. Senzorii si un microprocesor de ultima generatie, controleaza presiunea si temperatura necesare pentru siguranta sterilizarii.

Compania MELAG este liderul mondial în producerea de autoclave de inalta performanta. Autoclavarea pre-fractionata a instrumentelor este considerată cea mai sigură metodă de sterilizare in stomatologie. Controlul sterilizarii se face prin tiparirea pe imprimanta a temperaturii,datei si orei cand s-a facut sterilizarea.